Uitstel van toeristenbelasting

Om de gevolgen van het coronavirus voor ondernemers te verzachten, neemt de gemeente Heerde maatregelen. Fysieke recreatiebedrijven kunnen daarom een onderbouwde aanvraag voor uitstel van de toeristenbelasting 2019 indienen. Uitstel wordt dan verleend tot 1 september 2020. Het verlenen van uitstel blijft maatwerk, daarom moet u uw aanvraag onderbouwen.

Na 1 september 2020 gaat de incasso automatisch weer lopen, tenzij de coronacrisis aanleiding geeft om bijzonder uitstel van betaling van de toeristenbelasting te verlengen. Als u na 1 september 2020 nog niet in staat bent om te betalen, dan moet u uzelf tijdig melden met een onderbouwing. De gemeente gaat dan beoordelen of er maatwerk geleverd kan worden.

Hoe vraagt u uitstel aan?

U kunt een aanvraag indienen door een bericht te sturen naar gemeente@heerde.nl of naar het postadres van de gemeente. Vermeld als onderwerp: Verzoek bijzonder uitstel toeristenbelasting 2019.

In het bericht vraagt u om uitstel van de toeristenbelasting 2019 en legt u uit hoe u door de coronacrisis (tijdelijk) in de financiële problemen bent gekomen. Om uw aanvraag te kunnen behandelen, hebben wij de volgende gegevens van u nodig: 

  • NAW-gegevens van het recreatiebedrijf;
  • Aanslagnummer toeristenbelasting 2019.

Uw aanvraag wordt zo spoedig mogelijk door de gemeente beoordeeld. 

Terug naar de hoofdpagina