Ondersteuning bij zorgverzekering per 1 januari 2018

Een goede zorgverzekering is belangrijk. Daar is iedereen het over eens. Maar voor veel mensen met een laag inkomen is die vaak moeilijk te betalen.

Financiële ondersteuning

De gemeente vindt dat iedereen zich goed moet kunnen verzekeren. Ook mensen met een laag inkomen. Daarom betaalt de gemeente voor die mensen mee wanneer ze een ‘Garant Verzorgd’ zorgverzekering via Menzis hebben:

  • Voor ‘Garant Verzorgd 1’ is de vergoeding € 6,80 per maand;
  • Voor ‘Garant Verzorgd 2’ is dit € 10,00 per maand;
  • Voor ‘Garant Verzorgd 3’ is dit € 20,00 per maand.

Voor wie?

Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. Bij de zorgverzekering Garant Verzorgd is iedereen uit de gemeente Heerde met een laag inkomen en met hoge zorgkosten van harte welkom. Van een laag inkomen is sprake wanneer uw gezamenlijke netto maandinkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm (zie de kolom).

Goed om te weten: voor deze zorgverzekering accepteert Menzis iedereen, zonder medische keuring.

De juiste zorgverzekering

De regels voor Bijzondere Bijstand worden per 1 januari 2018 gewijzigd, het is daarom van belang dat u de juiste zorgverzekering kiest. Het pakket met de laagste premie is niet altijd de goedkoopste zorgverzekering. Heeft u bijvoorbeeld veel kosten op een specifiek onderdeel zoals fysiotherapie, dan kunt u overwegen een pakket te kiezen dat deze kosten vergoedt.

Overstappen?

De zorgverzekeraars hebben inmiddels hun premies en voorwaarden bekend gemaakt. Daarom is dit het moment om uw afweging te maken om wel of niet over te stappen.

Wilt u overstappen? Doe dit dan uiterlijk 31 december 2017.

Wilt u overstappen naar Menzis?

Ga naar www.gezondverzekerd.nl/menzis, selecteer de gemeente Heerde en meld u aan.

U kunt ook bellen met de OverstapCoach van Menzis. Deze Overstapcoach geeft persoonlijk advies en is van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 19.00 uur en is bereikbaar via 088 222 49 00 (lokaal tarief).

Chronisch ziek en/of gehandicapt?

Bent u chronisch ziek of gehandicapt, is uw gezamenlijke netto maandinkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm en ontvangt u geen andere gemeentelijke bijdrage voor uw zorgpremie? Dan kunt u een tegemoetkoming van € 20,00 per maand (€ 240,00 per jaar) krijgen. Daarbij maakt het niet uit welke zorgverzekering u heeft.

U kunt een aanvraagformulier opvragen bij Zorgvraag Heerde. Bekijk de contactpagina.

Uitgelicht