Wichers Veehouderij: natuurlijk vlees is heel Cittaslow

Wichers Veehouderij is een familiebedrijf dat is gevestigd aan de Plakkenweg in Heerde. Deze veehouderij biedt zowel aan vakantiegangers, als ook de inwoners van de gemeente Heerde, de mogelijkheid om te genieten van de dieren.

Kinderen mogen daarbij de stal of wei inlopen om de koeien te aaien en te knuffelen. Zeker voor stadskinderen kan deze beleving van de boerderij erg belangrijk zijn!

“Natuurlijk vlees” is de naam van het vlees van de koeien van Wichers Veehouderij. Dit vlees is namelijk op een eerlijke wijze tot stand gekomen. De manier waarop de koeien worden gehouden sluit mooi aan bij de uitgangspunten van Cittaslow. Vandaar dat Wichers Veehouderij besloot om supporter te worden.

Voor het bedrijf is het van groot belang om hun dieren een zo natuurlijk mogelijk leven te bieden op een milieuverantwoordelijke wijze. De koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten.

Ze mogen hun eigen kalveren grootbrengen en hebben een gezond eetpatroon: op het menu staat in de zomer kruidenrijk gras en in de winter ingekuild gras van eigen bodem. Ze krijgen dus altijd eerlijke en zuivere natuurvoeding. Daarnaast worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en medicijngebruik wordt tot een minimum beperkt.

Kortom: de koeien van Wichers hebben een goed en natuurlijk leven, passend binnen de filosofie van Cittaslow!

3 koeien van Wichers Veehouderij.

Uitgelicht