Burgemeester Jan Willem Wiggers: 'Herbronnen onder de kerstboom'

Zoals zoveel dingen is ook Kerst dit jaar anders dan anders. Met elkaar samen zijn en toch afstand bewaren; de uitdaging is om dat op een veilige manier te doen, ook in de gemeente Heerde. Juist omdat we er het afgelopen jaar zo van doordrongen zijn geraakt wat het coronavirus voor impact heeft. Kerst is de tijd om even pas op de plaats te maken, ons te bezinnen op wat werkelijk belangrijk is, te herbronnen en met nieuwe energie weer verder te gaan.
 
Dat ik nu waarnemend burgemeester mag zijn van de gemeente Heerde had ik tijdens de vorige kerst nog niet kunnen bedenken. Op 1 november ben ik in Heerde aan boord gestapt. Ik merk dat het mij frisse energie geeft om de komende anderhalf jaar uw burgemeester te mogen zijn. Over herbronnen gesproken, daar ben ik dus hard mee bezig. 

Het voelt alsof ik aan mag schuiven bij de buren die mij al jaren vertrouwd zijn. Het past mooi bij de kerstgedachte dat ik nu zo warm, gastvrij en met open armen word ontvangen. En ik merk dat u als inwoners van de gemeente Heerde het hele jaar veel waarde aan hechten aan warmte en gastvrijheid, niet alleen met kerst. Door de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en door de stevige maatregelen die nu gelden, zijn er in het bijzonder rond deze kerst meer mensen dan anders die zich eenzaam voelen. Laten we ook hen vooral blijven betrekken. 

Energie opdoen uit de bron en die energie weer doorgeven, wat die bron voor u ook is; dat wens ik u tijdens deze bijzondere kerstdagen toe!

Jan Willem Wiggers, burgemeester