Gemeente steunt KIKA met oude computers

De gemeente Heerde heeft afgelopen najaar alle laptops vervangen. Deze waren na zes jaar trouwe dienst helemaal op. De opbrengst van de oude apparaten gaat naar stichting KIKA.

Omdat circulariteit voor de gemeente een belangrijk uitgangspunt is, worden de oude laptops duurzaam verwerkt. Ze zijn eerst helemaal ‘schoongemaakt’, zodat er geen gegevens kunnen lekken. Het bedrijf Recyclebox heeft de oude laptops opgehaald en gaat deze duurzaam en milieuvriendelijk verwerken. Daarbij stelt dit bedrijf vast hoeveel alles nog waard is. De gemeente geeft dit bedrag aan KIKA, de stichting die onderzoek doet naar bestrijding van kinderkanker. Hiermee geeft de gemeente ook een mooie invulling aan wat het betekent om een Cittaslow-gemeente te zijn, een gemeente met aandacht voor mens en milieu.

Wethouder Cegerek: ‘De oude apparatuur was nodig aan vervanging toe. Door ze zoveel mogelijk te laten recyclen en duurzaam te verwerken brengen we zo weinig mogelijk schade toe aan het milieu. Maar zeker zo mooi is dat we met de opbrengst hiervan KIKA kunnen steunen in het belangrijke werk dat ze doen in de strijd tegen kinderkanker. Ik ben erg blij dat we zo met onze oude apparaten iets goed kunnen doen.'