Vanwege de voorzorgsmaatregelen met betrekking tot het beveiligingslek in Citrix kunt u vanaf vrijdag 17 januari 2020, 17.00 uur, geen aanvragen doen waar DigiD voor nodig is. Lees meer informatie in het nieuwsbericht.

Gemeente Heerde ontvangt toegankelijkheidssticker

Het gemeentekantoor van Heerde is goed toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Het Platform Gehandicaptenbeleid Heerde (PGH) kent daarom de toegankelijkheidssticker toe aan de gemeente.

In het verleden heeft de werkgroep Bereikbaarheid, Toegankelijkheid en Bruikbaarheid (BTB) van het PGH een schouw gedaan bij de gemeente. Toen al kreeg het gemeentekantoor een voldoende, maar er waren nog wel een aantal aanbevelingen.

Zo was er bijvoorbeeld een open trapgat naar de kelder pal naast het invalidentoilet, wat gevaarlijke situaties op kan leveren. Inmiddels heeft de gemeente knelpunten verholpen en daarom ontvangt de gemeente de toegankelijkheidssticker.

Wethouder Berkhoff van gehandicaptenbeleid mocht de sticker in ontvangst nemen: “Ik ben blij dat de PGH ons deze sticker toekent. De gemeente is er voor iedereen, en dat betekent dat ook iedereen zich hier welkom moet voelen.

Als je niet goed binnen kunt komen, is dat gevoel natuurlijk snel weg. Daarom is het belangrijk dat het gemeentekantoor nu goed toegankelijk is voor iedereen, ook voor mensen met een fysieke beperking. De sticker is daarvan het zichtbare bewijs”.