Juli 2020

 • Save the date: Ondernemersevent Heerde 2020

  06 augustus 2020
 • Videoboodschap locoburgemeester: Houd vol!

 • Ondertekening contract locatie 0-100+ Heerde

  Wethouder Jan Berkhoff en Jan Langhenkel van Meijlang B.V. ondertekenden vrijdagochtend 24 juli het contract voor een locatie 0-100+. Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de nieuwe locatie 0-100+ in kern Heerde, al een tijd in volle gang.

 • Start groot onderhoud Kamperweg

 • Toerisme in Heerde trekt weer aan

  Sinds de versoepelingen van 15 juni is het toerisme in de gemeente Heerde weer goed op gang gekomen. Een van de versoepelingen was dat het sanitair op campings weer open mocht, als er anderhalve meter afstand kan worden gehouden.

 • Gemeente Heerde geeft kinderen een Zomerpakket

  In de gemeente Heerde willen we dat alle kinderen mee kunnen doen, ook als het even niet lukt. Om die reden zijn we voor kinderen uit gezinnen die het financieel iets minder hebben, een zomeractie gestart. Samen met de Stichting Leergeld Noord-Veluwe.

 • Initiatieven voor verwerking coronacrisis

  Nu het virus onder controle lijkt, zijn er steeds meer mensen die behoefte hebben aan verwerking van wat er is gebeurd. Graag horen we uw behoefte met betrekking tot herdenking en nazorg.

 • Mogelijkheid voor online opleidingen en trainingen

  De gemeente Heerde wil inwoners helpen aan hun toekomst te werken, juist in deze tijd. Daarom hebben wij tien plekken beschikbaar voor het volgen van een online cursusaanbod via RegioOpleiders.

 • Plant 100.000 bomen en struiken in Gelderland!

  Doet u mee aan de plantactie ‘Doe mee en plant! 100.000 bomen en struiken in Gelderland’? Met deze actie wil de provincie, samen met u, een stap zetten naar een energieneutraal Gelderland.

 • Leo Veldstra benoemd tot Ridder

  De heer L.L. (Leo) Veldstra ontving op donderdag 16 juli een Koninklijke Onderscheiding uit handen van locoburgemeester Wolbert Meijer. De heer Veldstra werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

 • Interactieve kaart van levendige Hoenwaard

  Geef uw mening over de plannen Hoenwaard, een buitendijks gebied langs de IJssel.

 • Herinrichting Brinklaan tijdens zomervakantie

  Tijdens de zomervakantie wordt de verkeerssituatie aan de Brinklaan aangepakt. Al sinds de herinrichting in 2011-2012 wordt er geregeld aandacht gevraagd voor de onveilige situatie op deze plek. Het is een druk punt, waar bussen, auto- en fietsverkeer en voetgangers elkaar veelvuldig kruisen.

 • Burgemeester Jacqueline Koops over de videochats: 'Intensief, maar heel waardevol'

  Op 2 juli hield burgemeester Jacqueline Koops videochats met inwoners van de gemeente Heerde. ‘Het waren korte, maar meestal intensieve gesprekken, waarbij soms schrijnende verhalen naar boven kwamen. Dat grijpt me aan, en ik zou iedereen graag willen helpen, maar dat is soms gewoonweg niet mogelijk. Niettemin vind ik het belangrijk om op deze manier benaderbaar te zijn en met inwoners van onze gemeente te praten over wat hen bezighoudt. Inwoners waarderen dat ook, hoor ik terug.’

 • Bezoekersdrukte in Gelderland

  De vakanties beginnen weer. Vanwege het coronavirus blijven veel mensen in Nederland. En omdat de Veluwe en populaire bestemming is, zou het weleens druk kunnen worden. En het is nog steeds noodzakelijk om drukte te vermijden. Maar hoe weet u waar het druk is?

 • En de winnaar is….

  Vandaag, vrijdag 10 juli, heeft burgemeester Jacqueline Koops de winnaar van de fotowedstrijd in het zonnetje gezet.

 • Wegwerkzaamheden Kloosterakkers-Distelakker

  Op maandag 20 juli begint de herinrichting van de Kloosterakkers en Distelakker in Veessen. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het asfalt en het aanbrengen van nieuwe bestrating, evenals het aanbrengen van infiltratieriolering en afkoppelen van de woningen.

 • Samen actief

  De afgelopen maanden was het credo ‘blijf zoveel mogelijk thuis’, maar gelukkig krijgen we stapsgewijs onze vrijheden terug. Met inachtneming van de anderhalve meter afstand is er weer veel mogelijk. Dus de hoogste tijd om naar buiten te gaan en in beweging te komen.

 • Werkzaamheden en sloop Willem-Alexanderschool

  Op 6 juli zijn de werkzaamheden gestart rond de sloop van de voormalige Willem-Alexanderschool (Rooboerskamp in Heerde). Het terrein wordt na de sloop ingericht als bouwterrein, voor de bouw van nieuwe woningen.

 • Koninklijk gedecoreerden ontvangen lintje

  Loco-burgemeester Wolbert Meijer heeft op 3 juli aan zes inwoners van de gemeente Heerde de decoraties mogen overhandigen die horen bij een Koninklijke Onderscheiding. Deze zouden normaliter tijdens de lintjesregen op 24 april zijn overhandigd, maar door de coronacrisis ging de lintjesregen niet door. Vanuit de rijksoverheid is later bepaald dat de overhandiging van de decoraties op 3 juli moest plaatsvinden.

 • Heerde adopteert soorten

  De gemeente Heerde doet mee aan het project ‘Gemeenten Adopteren Soorten’. Dit is een initiatief van IVN Gelderland en Provincie Gelderland. Hierbij adopteert de gemeente één of twee soorten planten of dieren, samen met de lokale groene organisaties. Voor deze soorten maken we samen een actieplan.