Initiatieven voor verwerking coronacrisis

Nu het virus onder controle lijkt, zijn er steeds meer mensen die behoefte hebben aan verwerking van wat er is gebeurd. Graag horen we uw behoefte met betrekking tot herdenking en nazorg.

De coronacrisis heeft in de gemeente Heerde diepe wonden geslagen. Het virus lijkt momenteel onder controle. Laten we met z’n allen ervoor zorgen dat ook zo te houden, door ons te houden aan de 1,5 meter afstand en drukte te vermijden.

Nu het virus onder controle lijkt, zijn er steeds meer mensen die behoefte hebben aan verwerking van wat er is gebeurd. Die behoefte kan heel verschillend zijn. De één heeft bijvoorbeeld behoefte om samen te komen met een groep. Iemand anders heeft juist behoefte aan een één-op-één gesprek. Graag horen we uw behoefte met betrekking tot herdenking en nazorg.

Herdenken

Verschillende instellingen, kerken en dergelijke organiseren een herdenking, omdat er behoefte is om samen te rouwen om alles wat het virus heeft aangericht. Organiseert u een herdenking of bent u van plan dat te doen? Dan horen wij graag als u hiervoor iets van ons nodig heeft.

Nazorg

Heeft u behoefte aan zorg die niet via het reguliere gezondheidssysteem of de bestaande hulpgroepen is te verkrijgen? Laat ons weten waar u tegenaan loopt, dan bekijken we samen wat we voor u kunnen betekenen.

Meld uw initiatief of behoefte via corona@heerde.nl.