Ondertekening contract locatie 0-100+ Heerde

Wethouder Jan Berkhoff en Jan Langhenkel van Meijlang B.V. ondertekenden vrijdagochtend 24 juli het contract voor een locatie 0-100+. Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de nieuwe locatie 0-100+ in kern Heerde, al een tijd in volle gang.

In deze inlooplocatie gaan medewerkers van verschillende organisaties op gebied van Welzijn, Zorg en ondersteuning samenwerken. Denk hierbij aan het Centrum Jeugd en Gezin (CJG), De Plu, Social Work, buurtcoaches en de gemeente.

Wethouder Jan Berkhoff: “Door samen te werken vanuit één plek kunnen we onze inwoners goed van dienst zijn met alle vragen op sociaal gebied, bijvoorbeeld over jeugdzaken, werk en inkomen en voorzieningen voor mensen met een beperking. Het is een laagdrempelig inloopcentrum waar iedereen binnen kan lopen voor ontmoeting, activiteiten, samenzijn en een kopje koffie. De ondertekening van dit contract is een belangrijke stap in de realisatie van onze ondersteuning aan alle inwoners, van 0 tot 100+.”

De aanpak van 0-100+ ondersteunt de verandering van het sociale domein. Het is een van de vier speerpunten waar de gemeente Heerde de komende jaren prioriteit aan geeft. Naast een locatie aan de Sportlaan is de gemeente ook bezig met voorbereidingen voor een fysieke locatie in Wapenveld. Het is de bedoeling dat daar een nieuwe multifunctionele accommodatie in het centrum komt, inclusief huisvesting van het inloopcentrum 0-100+. Dit is een al lang bestaande ambitie die Wapenveld een flinke impuls moet geven.

Ondertekening contract locatie 0-100+