Toerisme in Heerde trekt weer aan

Sinds de versoepelingen van 15 juni is het toerisme in de gemeente Heerde weer goed op gang gekomen. Een van de versoepelingen was dat het sanitair op campings weer open mocht, als er anderhalve meter afstand kan worden gehouden.

Erica Hottinga, marketingmanager VisitHeerde: Tot 15 juni hadden we vooral Bed&Breakfasts boekingen. Verder was het een stuk rustiger dan normaal. We merken echt een groot verschil sinds de versoepelingen. Mensen zijn gaan boeken of hebben hun reservering bevestigd. De campings zitten bijna helemaal vol en ook de horeca doet weer goede zaken. Dit jaar zijn er veel Nederlandse toeristen en daarnaast vooral Duitsers en Belgen.”

Het recreëren ging in Heerde ook door tijdens de coronacrisis, vooral wandelaars en fietsers. Erica: “Het verblijven in de natuur is veel populairder geworden en daar staan we in Heerde natuurlijk bekend om. We verkochten bijvoorbeeld veel meer routekaarten. Onze eigen inwoners trokken er ook veel meer op uit. We hebben vaak gehoord dat mensen de eigen omgeving in de coronatijd erg waardeerden en blij zijn dat ze in zo’n mooi gebied wonen. Je kan op een veilige manier toch bewegen en recreëren in de natuur, waar alle ruimte is. En als het te druk wordt in het gebied, geven we dat door aan de druktemonitor die we nu op de Veluwe hebben. Want het blijft het beste om drukte te vermijden.“

Door corona zijn veel evenementen afgezegd. In de gemeente Heerde hebben we sinds drie jaar het beleefweekend. Doordat de activiteiten altijd al op verschillende plekken plaatsvinden, kan dit gewoon doorgaan. Erica: ”Heel erg leuk dat we toch iets kunnen organiseren, geheel coronaproof. Eind september kunnen mensen buiten in de natuur een bootcamp op de hei of yoga aan de IJssel gaan beleven, uiteraard op anderhalve meter afstand. Het enige verschil met andere jaren is dat mensen moeten reserveren en dat iets minder mensen kunnen deelnemen. Wees er dus snel bij, want ik denk dat veel mensen toe zijn aan zo’n evenement.”

Foto: Nieuwsblad Schaapskooi

Erica Hottinga