Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient?

Kent u iemand die zich belangeloos inzet voor anderen? Die bijna zijn of haar gehele leven vrijwilligerswerk heeft gedaan of zich op andere manieren verdienstelijk heeft gemaakt? Bijna iedereen zal deze vraag met ‘ja’ beantwoorden.

Het lintje

Op de laatste werkdag voor Koningsdag vindt de jaarlijkse ‘lintjesregen’ plaats. Allerlei mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd, jarenlang vrijwilligerswerk hebben gedaan, een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap of op een andere manier zich hebben ingezet voor anderen ontvangen een lintje, of officieel: een Koninklijke onderscheiding.

Voor veel van deze mensen is dit een kroon op hun werk. Buiten de jaarlijkse lintjesregen is het ook mogelijk om tijdens een bijzondere gelegenheid, zoals een afscheid of een jubileum, een onderscheiding uit te reiken.

Maar lintjes kunnen alleen worden uitgereikt als iemand anders de kandidaat voordraagt. U kunt die persoon zijn! Wanneer u iemand kent die in de gemeente Heerde woont waarvan u denkt dat hij of zij een lintje verdient, vraag dan het aanmeldingsformulier aan bij de gemeente. Het kost u wel de nodige inspanning, maar de beloning is groot. Zeker voor degene die het lintje ontvangt.

Informatie

Als u iemand voor wilt dragen voor Koningsdag 2019 of voor een bijzondere gelegenheid, dan raden wij u aan om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met Henriëtte Bresser-Dingerink via (0578) 699494 of kabinet@heerde.nl. Zij kan u in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke Onderscheiding en hoe u te werk moet gaan.

Meer informatie, zoals het aanvraagformulier, is ook te vinden op via www.heerde.nl/onderscheidingen of www.lintjes.nl. Het aanvraagformulier voor Koningsdag 2019 moet uiterlijk 4 juni 2018 binnen zijn.

Uitgelicht