Toekomstgesprekken omgevingsvisie met headset op het hoofd

Weet u nog? Begin dit jaar kregen inwoners van Heerde de gelegenheid om mee te denken over de toekomst van Heerde. Veel mensen hebben dat ook gedaan. Door een enquête in te vullen op www.heerde.nl/ikdenkmee, of door datzelfde te doen aan de balie van het gemeentekantoor. Of door reactie te geven op de posters met sterke kanten van onze gemeente. Ook scholieren van de Noordgouw en leerlingen van de basisschool gaven hun ideeën. Allemaal input voor de omgevingsvisie. En dat is weer de kapstok voor alle keuzes die we de komende jaren maken voor onze fysieke leefomgeving.

Toen kwam corona…

Daarnaast nodigden we u uit om mee te doen aan de toekomstgesprekken. In elk van de deelgebieden van de gemeente organiseerden we er twee. Ruim 60 mensen gaven zich voor deze gesprekken op. Een van die gesprekken hebben we in de Heerd kunnen organiseren, voordat corona alles op zijn kop zette…

MS Teams

Een poging om in september de gesprekken alsnog in de Heerd te voeren, strandde op de aangescherpte coronamaatregelen. Dus heeft het projectteam omgevingsvisie de afgelopen weken vijf gesprekken gevoerd via MS Teams. Met een headset op het hoofd, dus. Niet ideaal en met minder deelnemers dan zich eerder in maart hadden opgegeven. Maar de gesprekken hebben projecteider Niek Haverkamp goede input geleverd voor de omgevingsvisie.

Planning omgevingsvisie

De komende maanden gebruikt het projectteam om verder te schrijven aan de omgevingsvisie. Dan volgt een aantal maanden van afstemmen en bijstellen (pdf, 613Kb). De allereerste omgevingsvisie van de gemeente Heerde moet dan in september 2021 af zijn. We blijven u op de hoogte houden van de vorderingen.