Geslaagde ‘Light it up!’ actie in Heerde

Op maandagavond 23 oktober vond langs de Sportlaan in Heerde een geslaagde actie plaats van de fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ Dat fietsverlichting van belang is zit bij veel fietsers inmiddels gelukkig goed tussen de oren.

Naar schatting zo’n 90% van de passerende fietsers op de Sportlaan had werkende fietsverlichting. Het kan echter altijd gebeuren dat mensen hun verlichting vergeten of dat de verlichting kapot is. Dit gebeurt vooral onder jongeren, vaak omdat zij geen vaste verlichting hebben. Om hen een handje te helpen ging een promotieteam maandagavond in gesprek met vooral jongere fietsers over het belang van goede verlichting.

Fietsers van wie de verlichting in orde was kregen een lot voor de licht-loterij van de campagne. Was de verlichting kapot of had de fietser geen lampjes bij zich? Dan kregen de jongeren gratis fietslampjes mee of werd de verlichting ter plaatse gerepareerd door medewerkers van het Repaircafé Heerde. Wethouder Gerrit van Dijk hielp ook een handje mee met het uitreiken van fietslampjes en het herstellen van defecte fietsverlichting.

Deze actiecampagne is georganiseerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland in samenwerking met de gemeente Heerde en Veilig Verkeer Nederland afdeling Heerde.

Met zijn allen fietsen met verlichting

ROV Oost-Nederland wil dit najaar weer zo veel mogelijk jongeren in Gelderland en Overijssel bereiken. Dit doen zij door zelf het licht te verspreiden, maar ze hopen ook dat de jongeren dit onderling doen. “Light it up!” gaat dan ook zowel over het fysieke verspreiden van licht als over het verspreiden van de boodschap: ‘we fietsen met z’n allen met verlichting’.

Om dit een extra stimulans te geven is bekende vlogger Gio Latooy gestart met een campagne challenge. Doe jij ook mee met de challenge van Gio? En ben jij ook te zien in het donker? Deel dan jouw foto, video of berichtje onder #Light it up!. Onder de leukste video’s of foto’s wordt zelfs een tablet verloot. Mocht je de challenge gemist hebben, meer informatie willen over de actie of wil je kijken of je op één van de foto’s van maandagavond te zien bent: dit alles is terug te vinden op de Facebookpagina GelderlandVeilig of volg ons op twitter via @lightitup2017.

Wethouder Van Dijk in actie tijdens Light it up

Uitgelicht