Heerde wordt circulair! Doet u mee?

We moeten minder grondstoffen gebruiken. En als we ze gebruiken, moeten we ze zo dicht mogelijk bij huis halen. Een duurzame samenleving kan niet anders. Dit heet circulair.

In Heerde willen we daarvoor gaan! Maar dat kunnen we niet zonder uw en jouw hulp. We nodigen u en jou daarom van harte uit om mee te doen. Dat kan op korte termijn, door mee te praten over het actieplan, of mee te doen aan de pilot van een app voor ‘geldloos betalen’, waarbij de ene dienst de andere waard is.

Circulaire bijeenkomst

Op 7 november organiseert de gemeente een bijeenkomst over hoe we samen met u circulair willen worden. Alle inwoners van de gemeente zijn van harte uitgenodigd om te komen!

’s Middags vertellen verschillende inspirerende sprekers over voorbeelden van circulariteit. Ook wordt dan voor het eerst in Nederland de app voor ‘geldloos betalen’ geïntroduceerd. ’s Avonds kunt u ideeën geven voor het actieplan waarin staat wat wij kunnen doen om circulair te worden.

De bijeenkomst vindt plaats in De Heerd in Heerde en duurt van 15.30 tot 19.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur). U kunt er ook voor kiezen om alleen ’s middags of ’s avonds (vanaf 18.00 uur) te komen!

We zorgen er voor dat u geen lege maag krijgt. En heeft u geen oppas? Breng dan gerust uw kinderen mee.

Landelijke pilot!

Heerde heeft de landelijke primeur voor een nieuwe app! U kunt de eerste zijn die van deze leuke app gebruik gaat maken. We leven in een geldeconomie. Er is een enorme overvloed aan spullen en menselijke energie. Samen hebben we meer dan we nodig hebben.

Met de app GIVO kunnen we onze overvloed aan producten en diensten met elkaar ruilen, zonder dat dit geld kost. GIVO is veilig en betrouwbaar. Eenvoudig in het gebruik en laagdrempelig. Met plaatjes, vraag en aanbod kun je spullen, diensten en acties ruilen: jouw soep in ruil voor het lenen van mijn fiets, mijn overgebleven speelgoed in ruil voor jouw trui. Dat is niet alleen goed voor onszelf, het is ook duurzaam en circulair.

Doet u mee?

Op 7 november start in de gemeente Heerde een proef met de app GIVO. Om de proef te laten slagen zijn veel gebruikers nodig. Doet u ook mee? Meldt u dan aan via circulair@heerde.nl. De pilot duurt drie weken.

Meer informatie vindt u via www.heerde.nl/circulair.