Jan Willem Wiggers wordt waarnemend burgemeester in Heerde

08-10-2020

JW Wiggers beediging

Jan Willem Wiggers is per 1 november benoemd tot de nieuwe, waarnemend, burgemeester van Heerde. Dit is bekend gemaakt door de Commissaris van de Koning. Hieronder volgt het persbericht dat de Commissaris heeft doen uitgaan:

JAN WILLEM WIGGERS WORDT WAARNEMEND BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE HEERDE

Jan Willem Wiggers is donderdagavond 8 oktober door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Heerde. Hij vervangt vanaf 1 november 2020 mevrouw Jacqueline Koops.

Jan Willem Wiggers (64 jaar, lid van het CDA, wonende in Hattem) is 1 jaar waarnemend burgemeester geweest van de gemeente Hardenberg (provincie Overijssel), daarvoor was hij o.a. ruim 10 jaar burgemeester van de gemeente Hattem en 4 jaar wethouder in de gemeente Zwartewaterland.

De huidige burgemeester, Jacqueline Koops, werd op 1 februari 2019 benoemd als burgemeester van de gemeente Heerde. Zij is getroffen door het coronavirus en heeft aangegeven haar functie neer te leggen. 

John Berends heeft daarom in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Heerde besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen per 1 november 2020. De heer Wiggers zal in principe waarnemen tot en met de verkiezingen in maart 2022.

Zowel de gemeente Heerde als de commissaris van de Koning zien in Jan Willem Wiggers de kandidaat die de gemeente op dit moment nodig heeft. De heer Wiggers is een ervaren burgemeester, die thuis is in politiek bestuurlijke processen. Hij kent de gemeente en de regio goed. De waarnemend burgemeester zal zich in het bijzonder richten op de politiek bestuurlijke vraagstukken (zoals de regionale samenwerking) en de interne bestuurlijke en ambtelijke processen de gemeente Heerde.

Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning.