Koninklijke Onderscheiding voor Egbert Regterschot

Egbert Regterschot ontving op vrijdag 7 september een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester De Graaf. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens de Bindingsavond van de Brandweerkorpsen Heerde en Wapenveld.

De heer Regterschot is 26 jaar brandweerman van het korps Heerde. Hij is een professionele brandweervrijwilliger, die dag en nacht klaarstaat om als brandweerman hulp te verlenen, zowel binnen als buiten de gemeenschap van Heerde.

Hij is bevelvoerder, maar daarnaast zet hij zich bij de brandweer ook in als instructeur, BOT-er (BedrijfsOpvang Team), leerwerkplekbegeleider en voor diverse andere taken binnen de vereniging. Hij verzorgt en coördineert verschillende oefeningen en instructies en is een vraagbaak voor collega’s. Hij valt regelmatig in bij andere korpsen die personeel te kort komen.

Verder is hij actief binnen de personeelsvereniging en verzorgt hij verschillende aankopen voor het korps.

Naast zijn inzet als brandweerman is hij actief binnen Hartveilig wonen en collecteert hij voor de brandwondenstichting. Bij de Ontmoetingskerk in Heerde was hij actief als financieel redacteur (penningmeester) voor het kerkblad. Ook was hij lid van de ouderraad bij de Emmaschool in Heerde.

KO

Uitgelicht