Koninklijke Onderscheiding voor Peter Bakker

Peter Bakker ontving op dinsdag 11 september een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester De Graaf. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens de viering van het 100-jarige bestaan van de Ontmoetingskerk.

Sinds 1970 zet de heer Bakker zich in voor de samenleving. Voor de Protestante kerk (Ontmoetingskerk) in Heerde is hij actief sinds 1976. Hij was onder andere voorzitter en lid van verschillende commissies. Daarnaast is hij al 40 jaar actief als (hulp)koster.

Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de realisatie van een nieuw orgel in de Ontmoetingskerk. Zo hield hij zich bezig met het maken van de plannen, de selectie van een orgelbouwer en het regelen van de financiën. Hij heeft toen ook een boekje geschreven over de geschiedenis van het pijporgel. Verder was hij jarenlang lid van de commissie van Beheer (thans Kerkrentmeester) en voorzitter van de activiteitencommissie.

Ook heeft hij zich ingezet voor de oprichting van een kledingbank in Heerde en meer dan 15 jaar als organisator voor de diaconale werkgroep Polen. Ten slotte is hij sterk betrokken bij de restauratieplannen voor de Ontmoetingskerk.

Ter gelegenheid van het 100-jarige jubileum van de Ontmoetingskerk heeft de heer Bakker het initiatief genomen tot het schrijven van een jubileumboek. Hij heeft daarvoor vele jaren onderzoek verricht, gesprekken gevoerd en foto’s en oude kerkelijke voorwerpen verzameld.

Verder is de heer Bakker onder andere oprichter van de Heerder Jeu-de-boulesclub Or-toss en vrijwilliger bij zorgcentrum Brinkhoven.

Uitgelicht