Verkiezing Duurzaamste huis van Nederland

Dit najaar vindt de verkiezing van het Duurzaamste huis van Nederland plaats. Trotse huiseigenaren kunnen zich tot 20 september aanmelden voor de verkiezing en maken kans op één van de mooie prijzen. Alle voorbeeldwoningen op de website van de Duurzame Huizen Route kunnen meedoen. Staat jouw woning daar nog niet tussen? Meld dan eerst jouw huis aan als voorbeeld en help anderen op weg!

De aangemelde woningen worden per categorie beoordeeld door een deskundige jury. In de deelnemende provincies (Friesland, Drenthe, Gelderland en Zeeland) maak je ook kans op een publieksprijs. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 20 november worden de jurywinnaars én de landelijke publiekswinnaar bekend gemaakt.

Duurzame Huizen Route: aan de slag met je huis

Het Duurzaamste Huis van Nederland is onderdeel van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform waar huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen en bouwen delen. Hun woningen zijn een bron van inspiratie en informatie voor mensen die zelf aan de slag willen met hun huis. Huiseigenaren kunnen online vragen beantwoorden en hun woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 31 oktober of 7 november openstellen voor bezoekers. Een inschrijfsysteem maakt het mogelijk om bezoekers in kleine groepen en verspreid over de dag te ontvangen. 

Kijk op www.duurzamehuizenroute.nl voor meer informatie.