D.J. (Dianneke) Landman - Kok

Azaleastraat 3
8181 TB Heerde
(0578) 69 47 20
d.landman@heerde.nl

Dianneke Landman - Kok

Ik heb voor het raadslidmaatschap gekozen, omdat:

Ik me wil inzetten om met inwoners de gemeente Heerde toekomstbestendig te maken en leefbaar te houden. D66/Groenlinks richt zich met name op lokale thema’s, omdat we hart voor Heerde hebben.

Inwoners hebben veel kennis en ideeën en willen meer invloed hebben op hun eigen leefomgeving. Zij moeten de ruimte krijgen om zelf, of samen met de gemeente, initiatieven te ontwikkelen en mee te kunnen denken en beslissen over beleid en uitvoering, bijvoorbeeld bij energietransities en ruimtelijke ontwikkelingen. Ik wil er voor zorgen dat die ideeën op de agenda van de gemeente komen.

Deze onderwerpen hebben mijn bijzondere belangstelling:

  • De Zorg (jeugdzorg en vergrijzing);
  • Vliegveld Lelystad;
  • Behoud Horsthoekschool.

Mijn voorbeeld in de politiek is:

Jan Terlouw met het koordje uit de brievenbus; dat is wat je de inwoners van Heerde gunt, vertrouwen in elkaar, in de politiek en dus in de gemeente.

In de komende drie jaren wil ik als raadslid het volgende bereiken:

  • Vliegveld Lelystad alleen open na herziening luchtruim;
  • Dat knopen worden doorgehakt over het centrum van Heerde, goede ruimtelijke inpassing met draagvlak onder inwoners en ondernemers en zondagsopenstelling na 12.00 uur;
  • Voldoende (betaalbare) woonruimte voor jong, oud en gezinnen en nieuwere woonvormen als bijvoorbeeld een knarrenhof;
  • Meer samenwerking tussen organisaties in de zorg en minder ambtelijke rompslomp.

Mijn wens voor Heerde is:

Een leefbaar en toekomstbestendig dorp met voldoende voorzieningen en (betaalbare) woonruimte, waar het voor de toerist goed toeven is en waar inwoners betrokken zijn bij het ontwikkelen van (nieuw) beleid. Dat iedereen welkom is en de regenboogvlag wappert op 11 oktober op het gemeentehuis.