• Jurybijeenkomst De Eendracht in Hoorn

Op 30 oktober kiest de vakjury van de SteenGoed Challenge een nieuwe invulling voor voormalig coöperatiegebouw de Eendracht in Hoorn.

• Lagemaat ontvangt Gelders circulair estafettestokje

Op woensdag 17 oktober kreeg Lagemaat Sloopwerken uit Heerde het Gelderse circulaire estafettestokje overhandigd. Met dit estafettestokje wil de provincie Gelderland circulaire initiatieven in de spotlight zetten, om zo het circulair denken te stimuleren.

• Wegwerkzaamheden en bevriezing uitgaven

De gemeente Heerde is op diverse plaatsen bezig met wegwerkzaamheden. Dit lijkt tegenstrijdig met de ‘budgetfreeze’, waarbij de gemeente de uitgaven waar mogelijk opschort om het huidige tekort op de begroting te beperken. Hoe kan dit?

• Gemeente blij met standpunt provincie over Lelystad
  • Tijdelijke afsluiting Elburgerweg vanwege vervangen bomen

Het Geldersch Landschap en Kasteelen begint op 22 oktober met de kap en herplant van bomen aan de Elburgerweg. Het gaat om het gedeelte tussen de Nieuwe Zuidweg en de laatste parkeerplaats aan de rechterzijde.

• Liever geen losse voorwerpen op graven

Nu het blad weer van de bomen valt worden er bladblazers ingezet op de gemeentelijke begraafplaatsen. Door het bladblazen of de herfstwind kunnen voorwerpen op de graven, zoals losse bloemen of tekeningen, wegwaaien.

• Geboortekoffer vestigt aandacht op brandpreventie

Tijdens de geboorteaangifte van zijn zoon Loek Anko heeft de heer Vreekamp een geboortekoffer in ontvangst genomen. Dit omdat Loek Anko eerste kind is dat in oktober binnen de gemeentegrenzen is geboren. Het koffertje werd verstrekt in het kader van de Nationale Brandpreventieweken. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor brandpreventie bij jonge ouders.

• Aankoop brandweerkazerne

De gemeente Heerde koopt de brandweerkazerne in Heerde terug van de Veiligheidsregio (VNOG). Dit was in 2014 afgesproken, toen de brandweerkazerne om belastingtechnische redenen door de gemeente was verkocht aan de VNOG. De koop heeft voor de gemeente geen nadelige financiële gevolgen.

• Nomineert u iemand, een bedrijf of vereniging voor de Cittaslowprijs 2018?

Met de Cittaslowprijs 2018 wil de gemeente mensen of bedrijven in het zonnetje zetten die zich onderscheiden in de waarden waar Cittaslow voor staat.

• Vacature burgemeester
  • Gemeenten sluiten contract met drie leveranciers van hulpmiddelen

Inwoners van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Olst-Wijhe, Zutphen en Voorst kunnen vanaf 1 oktober voor hulpmiddelen als rolstoelen en scootmobielen terecht bij drie nieuwe leveranciers: Hulpmiddelencentrum, Medipoint en Meyra.

• Modder op de weg? Gas los!

Het is herfst en dat betekent dat landbouwvoertuigen af en aan rijden om de oogst binnen te halen. Er kan dan modder op de weg achterblijven, zeker bij nat weer.

• Laatste fase Bovenkamp II Heerde van start

In nieuwbouwwijk Bovenkamp II in Heerde kan de laatste fase binnenkort gebouwd worden. Namens de gemeente Heerde heeft wethouder Wolbert Meijer deze week zijn handtekening gezet onder de verkoopovereenkomst met ontwikkelcombinatie VOF Bovenkamp (bestaande uit BPD-Van Wijnen). Eind oktober/begin november start de bouw.

• Meld ze aan, de muziek- en cultuurvrijwilligers!

Kent u iemand uit de gemeente Heerde die zich als vrijwilliger inzet voor de muziek en cultuur binnen de Heerder gemeenschap? Een groep mensen mag ook.

• Nationale Duurzame Huizen Route in Heerde

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform waar huiseigenaren hun ervaringen delen over duurzaam wonen. Trotse huiseigenaren kunnen hun woning het hele jaar door op de website aanmelden. Hiermee inspireren zij anderen bij het verduurzamen van hun woning.

• Koninklijke Onderscheiding voor Peter Bakker

Peter Bakker ontving op dinsdag 11 september een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester De Graaf. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens de viering van het 100-jarige bestaan van de Ontmoetingskerk.

• Koninklijke Onderscheiding voor Egbert Regterschot

Egbert Regterschot ontving op vrijdag 7 september een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester De Graaf. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens de Bindingsavond van de Brandweerkorpsen Heerde en Wapenveld.

• Laaggeletterdheid in Heerde

Op donderdag 6 september vond in De Heerd een regionaal symposium plaats over laaggeletterdheid. Dit is een onderwerp die ook in Heerde de nodige aandacht heeft.

• Strenge controle blauwe zone Dorpsstraat

Nog steeds houden veel parkeerders zich niet aan de blauwe zone in de Dorpsstraat in Heerde. De blauwe zone is in 2016 ingevoerd en duidelijk aangegeven met borden en blauwe strepen.

• Overlast paramotoren melden bij de provincie

Het kan zijn dat u overlast ervaart van paramotoren in uw omgeving. U kunt dit melden bij de provincie Gelderland.

• Achterstand in behandeling aanvragen omgevingsvergunning

De afgelopen maanden heeft de gemeente Heerde bijzonder veel aanvragen en conceptaanvragen voor een omgevingsvergunning ontvangen.

• Reconstructiewerkzaamheden Beatrixweg in Heerde

In opdracht van de gemeente Heerde voert Schagen Infra reconstructiewerkzaamheden uit aan de Beatrixweg in Heerde. Het project bestaat uit het verwijderen van de asfaltverharding en uitvoeren van riolerings- en verhardingswerkzaamheden.