Nieuws RSS icoon

 • Prestatieovereenkomsten over wonen

  05 december 2019

  Op 4 december hebben de gemeenten Hattem, Heerde en Epe prestatie-overeenkomsten gesloten met Triada en de Huurdersraad. In de overeenkomsten staan afspraken op het gebied van wonen.

 • Marktinformatiedag voor leveranciers van sanitaire voorzieningen

  04 december 2019

  Voor geïnteresseerde potentiële leveranciers van sanitaire voorzieningen wordt een marktinformatiedag gehouden in het gemeentekantoor van de gemeente Heerde.

 • Informatiebijeenkomst herinrichting Kloosterakkers en Distelakker

  Op woensdagavond 11 december is er een informatiebijeenkomst over de plannen voor de herinrichting van Kloosterakkers en Distelakker in Veessen. Buurtbewoners en belangstellenden zijn van harte welkom om onze plannen te komen bekijken.

 • Overlast zwerfafval

  We ontvangen regelmatig meldingen over zwerfafval. Afval in de bermen, langs de bosrand of gewoon midden op straat

 • Vrijwilligersprijs voor WZC-er Aad Eilander

  De jury voor de vrijwilligersprijs 2019 van Heerde heeft unaniem besloten dat Aad Eilander, vrijwilliger bij voetbalvereniging WZC te Wapenveld, deze prijs meer dan verdient: ‘Een gouden kracht voor de vereniging, waar er maar een paar van zijn binnen het verenigingsleven!’ is de conclusie in het juryrapport.

 • Stookalert RIVM, voor uw gezondheid en die van anderen

  Bij de verbranding van hout komen schadelijke stoffen vrij, zoals fijnstof, PAK’s, benzeen en koolmonoxide.

 • Nieuwe regels uitlaten honden Renderklippen

  Er komen andere regels voor het uitlaten van honden op de Renderklippen. Het college van Burgemeester en wethouders heeft dit besloten.

 • Stervende fijnsparren maken kap noodzakelijk

  In Heerde staan op een aantal percelen fijnsparren. De fijnsparren sterven momenteel af door schorskevers. Het is daarom noodzakelijk om deze percelen helemaal te ruimen.

 • Renovatie Raadhuis van start met aanbesteding

  De voorbereiding voor de renovatie van het Raadhuis in Heerde gaat beginnen. De eerste stap is de aanbesteding, waarbij aannemers worden gezocht die de renovatie gaan uitvoeren.

 • Pilot SamSamBank verlengd

  De pilot met de SamSamBank is verlengd. Dit geeft nog meer mensen de kans om mee te doen. SamSamBank is een handige applicatie die helpt om spullen of diensten uit te ruilen.

 • Start groot onderhoud Kanaaldijk / Revelingseweg

  Op maandag 25 november start het groot onderhoud van de kruispunten Revelingseweg/Kanaaldijk en Revelingseweg/Wildekampseweg/Wapenvelderkerkweg.

 • Sturing gemeenteraad bij samenwerkingsverbanden kan beter

  De gemeenteraad van Heerde zou meer sturing kunnen gebruiken in de samenwerkingsverbanden van de gemeente Heerde. Dat is de conclusie van de Rekenkamercommissie, die onderzoek heeft gedaan naar de positie van de gemeente Heerde en de sturing van de gemeenteraad in de verschillende samenwerkingsverbanden.

 • Inloopbijeenkomst dijkversterking IJsseldijk

  Alliantie De Dijkenbouwers werkt in opdracht van Waterschap Vallei en Veluwe aan de uitwerking van het vastgestelde voorkeursalternatief en de realisatie van de dijkversterking van de IJsseldijk langs het Apeldoorns Kanaal.

 • Bedrijventerreinen ondernemen veilig

  De bedrijventerreinen van de gemeente Hattem, Heerde en Oldebroek ontvingen onlangs de certificaten voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Dit gebeurde bij Molen de Vlijt in Wapenveld. Voor de gemeente Heerde nam wethouder Wolbert Meijer het certificaat in ontvangst.

 • B&W in gesprek met predikanten

  Het college van B&W ontving onlangs de voorgangers en predikanten uit de gemeente Heerde. Jaarlijks komen ze bij elkaar om met elkaar diverse onderwerpen te bespreken die zowel de burgerlijke als kerkelijke gemeenten raken.

 • Wethouder Cegerek richt Fairtrade tafel in

  Woensdag 30 oktober heeft wethouder Cegerek ‘De tafel van…’ geopend in de Wereldwinkel in Heerde. Elke maand wordt deze tafel door een instantie, onderneming, school, vereniging etc. uit gemeente Heerde ingericht.

 • Denk mee met de Regionale Energiestrategie

  De gemeente Heerde werkt samen met de Cleantech Regio hard aan een Regionale Energiestrategie (RES). Hierin leggen we vast hoeveel duurzame en grootschalige energie we in de regio kunnen opwekken.

 • Stooktips om (rook)overlast te beperken

  Het wordt kouder buiten, dus de houtkachel kan weer aan. Maar houtrook kan geuroverlast veroorzaken, evenals gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en luchtwegklachten. Gebruik onderstaande stooktips om de overlast voor uw buren te beperken!

 • Heerde wil Fair Trade worden

  Een werkgroep van ondernemers en ambtenaren uit Heerde gaat onderzoeken of de gemeente Heerde een Fair Trade gemeente kan worden. Dit zou ook mooi aansluiten bij het keurmerk Cittaslow dat de gemeente al heeft.

 • Groot onderzoek naar koopgedrag in Oost-Nederland

  De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen.

 • Samen zijn wij Heerde!

  Wat zie ik vaak in onze gemeente wat een mooie samenleving we vormen. Ik kom als burgemeester veel mensen tegen die er voor elkaar willen zijn en elkaar willen helpen of voor elkaar willen zorgen.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Gerard Bloem

  De heer G. (Gerard) Bloem ontving op vrijdag 18 oktober een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Koops-Scheele. De heer Bloem werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Bloem is van onschatbare waarde voor de gemeenschap in Veessen.

 • Financiën gemeente Heerde voorzichtig positief

  Een tussentijdse analyse over 2019 laat zien dat de financiën van de gemeente Heerde zich positief ontwikkelen. Ook voor de komende jaren lijkt dat het geval te zijn.

 • Haardhout te koop bij Werkbedrijf Lucrato

  U kunt vers gekloofd haardhout kopen bij Lucrato als u inwoner bent van de gemeente Heerde. Het gaat om hout uit het openbaar groen van onze gemeente. Dit hout wordt verkocht vanuit het participatieproject van de gemeente Heerde in samenwerking met Lucrato.

 • Werkgroep maakt mooi programma voor 75 jaar bevrijding

  Komend jaar vieren we in heel Nederland dat we 75 jaar geleden werden bevrijd van het juk van de Duitse bezetter. Ook in Heerde wordt er uitgebreid aandacht aan besteed. De werkgroep ‘75 jaar bevrijding Heerde’ heeft er de handen aan vol.

 • Gemeente Heerde zegt Dankjewel! tegen ondernemers

  De gemeente Heerde reikt op 17 oktober de Dankjewel-taart uit aan Houtman Transport te Heerde. Met het uitreiken van deze taart bedankt Heerde symbolisch alle ondernemers uit deze gemeente die een bijdrage leveren aan de innovatieve en sprankelende Gelderse economie.

 • Duurzame verlichting in Wapenveld

  Vanaf half oktober gaat de gemeente de openbare verlichting in Wapenveld vernieuwen. De huidige lampen vervangen we door duurzame LED-verlichting. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind november.

 • Start grootonderhoud diverse bruggen Apeldoorns kanaal

  Op maandag 14 oktober begint het grootonderhoud van vier bruggen over het Apeldoorns Kanaal in onze gemeente.

 • Liever geen losse voorwerpen op de graven

  Nu het blad weer van de bomen valt worden er bladblazers ingezet op de gemeentelijke begraafplaatsen. Door het bladblazen of de herfstwind kunnen voorwerpen op de graven, zoals losse bloemen of tekeningen, wegwaaien.

 • Verkenning vliegroutes Lelystad Airport Noord-Veluwe

  18-09-2019