Nieuws RSS icoon

• Gewijzigde openingstijden gemeentekantoor

Het gemeentekantoor is gesloten en telefonisch niet bereikbaar op maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag).

• Dienstverlening gemeente Heerde aangepast

In Nederland gelden maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Dit heeft ook voor u gevolgen.

• Heerde Energiek zet energiecoaches in

Heerde Energiek gaat energiecoaches inzetten. Deze coaches gaan inwoners van de gemeente Heerde helpen met het maken van keuzes over het verduurzamen van hun woning. Het college van burgemeesters en wethouders heeft ingestemd met het projectvoorstel hiervoor. Heerde Energiek gaat nu coaches werven en opleiden.

• Heerderstrand gaat open, parkeerplaats nog niet

19-05-2020

• Nederland slim benutten

Oost-Nederland is gestart met de campagne 'Nederland slim benutten'.

• Wees alert op een spookfactuur of aanmaning namens de gemeente

Oplichters zijn met ‘spookfacturen’ actief. De valse facturen komen in de vorm van dwingende aanmaningen voor de gemeentelijke belastingen of de verhoging van de afvalstoffenheffing.

• Werkzaamheden renovatie Raadhuis starten binnenkort

Binnenkort begint de renovatie van het raadhuis in Heerde. Om de renovatie uit te kunnen voeren, moet het hele raadhuis leeggeruimd zijn. Daarom haalt een verhuisbedrijf het gebouw op 14 en 15 mei helemaal leeg. De verhuizers volgen daarbij het corona-protocol voor hun vakgebied.

• Te hard varen leidt tot schade aan oevers

Het Apeldoorns Kanaal is de afgelopen jaren opgeknapt en kan daarom volop beleefd worden. De periode dat recreanten weer meer op het kanaal gaan varen breekt aan.

• Startpunt Geldzaken: kom uit de geldzorgen!

Financieel goed rondkomen is niet voor iedereen makkelijk, vooral in deze bijzondere tijd. Samen met het Nibud heeft de gemeente Heerde Startpunt Geldzaken gelanceerd.

• Bloemmengsels als voedselbron voor bijen en vlinders

In week 20 worden verschillende locaties binnen de gemeente ingezaaid met bloemenmengsels om een toename van bijen, vlinders en andere insecten te bevorderen.

• Plaatsen van bijenkasten

In 2020 mogen weer maximaal 15 kasten per imker worden geplaatst in het heidegebied van de gemeente Heerde.

• Wordt uw favoriete boom de boom van het jaar?

In gemeente Heerde staan veel bijzondere bomen, die de omgeving nu weer mooi groen kleuren. Staat er een boom in uw buurt waar u helemaal weg van bent? Een boom met een speciale betekenis of een mooi verhaal?

• Burgemeester Jacqueline Koops: 'Heel veel dank en houd vol!'

Het is alweer de zoveelste week sinds Nederland in een ‘intelligente lockdown’ ging. En wat zouden we graag de wereld weer normaal willen hebben. De maatregelen beperken ons in onze vrijheid en ook vooral de ouderen in contacten. Dat is soms verschrikkelijk schrijnend en levert veel verdriet op.

• Video Dodenherdenking in Heerde

De Dodenherdenking in Heerde werd op video vastgelegd door RTV794.

• Lokale initiatieven kunnen zich melden

De gemeente Heerde geeft alle (niet-commerciële) lokale initiatieven in verband met corona de mogelijkheid om op de pagina’s van de gemeente in de Schaapskooi te publiceren. We zijn erg blij dat dit soort initiatieven ontstaan en het laat zien dat er gelukkig veel saamhorigheid bestaat in onze gemeente.

• Drive-through condoleance mogelijk

In deze periode is het helaas niet mogelijk om op de gebruikelijke manieren afscheid te nemen van overledenen. Daarom is het bij een aantal begraafplaatsen in de gemeente Heerde mogelijk om gebruik te maken van ‘drive-through condoleance’.

• Burgemeester Jacqueline Koops: 'Vrijheid heeft dit jaar een diepere betekenis dan ooit'

Heerde zou in deze weken uitgebreid feest vieren in het kader van 75 jaar bevrijding. Alle geplande activiteiten zijn echter gestopt of uitgesteld. Het coronavirus gooide flink roet in het eten. Maar juist dat virus laat ons nu voelen hoe belangrijk de vrijheid is.

• Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft nieuwe noodverordening

Vanaf donderdag 26 maart 2020 19.00 uur geldt een nieuwe noodverordening voor gemeenten in de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

• Werkgroep Fairtrade Heerde

De werkgroep die voor de gemeente Heerde werkt aan het keurmerk Fairtrade maakt flinke vorderingen. Het lijkt erop dat het keurmerk binnen afzienbare tijd kan worden aangevraagd.

• Maatregelen van de gemeente Heerde

16 maart – De burgemeester van Heerde heeft tot enkele aanvullende maatregelen besloten in verband met het coronavirus, nu het Rijk gisteren ook strengere voorzorgsmaatregelen heeft aangekondigd.

• Auto van de Straat

Provincie Gelderland zet sterk in op elektrische deelauto’s. Daarmee wordt elektrisch rijden mogelijk voor iedereen en daarnaast is het een oplossing voor het mobiliteitsprobleem. Samen met Natuur & Milieu heeft de provincie daarom het project ‘Auto van de Straat’ gestart.

• Heerde scoort positief als ‘fietsstad’

De gemeente Heerde is op plaats 33 geëindigd in de landelijke verkiezing van de Fietsersbond voor ‘Fietsstad 2020’. Daarmee beoordeelt de Fietsersbond Heerde als ‘bovengemiddeld’. Winnaar van de verkiezing is de gemeente Veenendaal.

• Kent u iemand die een lintje verdient?

Op de laatste werkdag voor Koningsdag vindt de jaarlijkse lintjesregen plaats. Allerlei mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd, jarenlang vrijwilligerswerk hebben gedaan of zich op een andere manier hebben ingezet voor anderen krijgen een lintje, of officieel: een Koninklijke Onderscheiding. Voor veel van deze mensen is dit een kroon op hun werk.

• Oproep kranslegging Nationale Dodenherdenking in Heerde

Inwoners, verenigingen en instanties kunnen tijdens de Nationale Dodenherdenking in Heerde een krans, bloemstuk of bloemen leggen bij het oorlogsmonument. Wilt u daaraan meedoen? Dan kunt u zich daarvoor aanmelden.

• Verkenning vliegroutes Lelystad Airport Noord-Veluwe

18-09-2019