Nieuws RSS icoon

• Wilde zwijnen

Burgemeester Koops reageert op de filmpjes over wilde zwijnen in Heerde.

• Financiën gemeente Heerde voorzichtig positief

15 oktober 2019

Een tussentijdse analyse over 2019 laat zien dat de financiën van de gemeente Heerde zich positief ontwikkelen. Ook voor de komende jaren lijkt dat het geval te zijn.

• Haardhout te koop bij Werkbedrijf Lucrato

U kunt vers gekloofd haardhout kopen bij Lucrato als u inwoner bent van de gemeente Heerde. Het gaat om hout uit het openbaar groen van onze gemeente. Dit hout wordt verkocht vanuit het participatieproject van de gemeente Heerde in samenwerking met Lucrato.

• Werkgroep maakt mooi programma voor 75 jaar bevrijding

Komend jaar vieren we in heel Nederland dat we 75 jaar geleden werden bevrijd van het juk van de Duitse bezetter. Ook in Heerde wordt er uitgebreid aandacht aan besteed. De werkgroep ‘75 jaar bevrijding Heerde’ heeft er de handen aan vol.

• Gemeente Heerde zegt Dankjewel! tegen ondernemers

De gemeente Heerde reikt op 17 oktober de Dankjewel-taart uit aan Houtman Transport te Heerde. Met het uitreiken van deze taart bedankt Heerde symbolisch alle ondernemers uit deze gemeente die een bijdrage leveren aan de innovatieve en sprankelende Gelderse economie.

• Alsnog subsidie voor de renovatie van het Raadhuis

De gemeente Heerde krijgt alsnog een subsidie van circa 7,5 ton voor de renovatie van het Raadhuis.

• Heerde wordt circulair! Doet u mee?

We moeten minder grondstoffen gebruiken. En als we ze gebruiken, moeten we ze zo dicht mogelijk bij huis halen. Een duurzame samenleving kan niet anders. Dit heet circulair.

• Brandpreventieweken

Als het om brand gaat, denken we vaak: “Dat overkomt mij niet”. We hangen misschien een paar brandmelders op in huis, maar verder maken we er ons in de praktijk niet erg druk om. En misschien schuilt juist daar het gevaar! Veel branden komen voort uit het feit dat we niet veilig omgaan met risico’s.

• Duurzame verlichting in Wapenveld

Vanaf half oktober gaat de gemeente de openbare verlichting in Wapenveld vernieuwen. De huidige lampen vervangen we door duurzame LED-verlichting. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind november.

• Start grootonderhoud diverse bruggen Apeldoorns kanaal

Op maandag 14 oktober begint het grootonderhoud van vier bruggen over het Apeldoorns Kanaal in onze gemeente.

• Liever geen losse voorwerpen op de graven

Nu het blad weer van de bomen valt worden er bladblazers ingezet op de gemeentelijke begraafplaatsen. Door het bladblazen of de herfstwind kunnen voorwerpen op de graven, zoals losse bloemen of tekeningen, wegwaaien.

• Modder op de weg? Gas los!

De oogsttijd is weer aangebroken en daarom rijden landbouwvoertuigen af en aan. Tijdens de oogstwerkzaamheden kan er, zeker als het regent, modder op de weg achterblijven.

• Koninklijke Onderscheiding voor H.B. Sanders

De heer H.B. (Berend) Sanders ontving op vrijdag 20 september een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Koops-Scheele. De heer Sanders werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

• Duurzame Huizen Route zoekt deelnemers

Op zaterdag 2 en 9 november wordt voor de 7e keer de Duurzame Huizen Route georganiseerd. Huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren en laten anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

• Verkenning vliegroutes Lelystad Airport Noord-Veluwe

De gemeente Heerde heeft, samen met de gemeenten Elburg, Hattem en Oldebroek, een brief gestuurd aan de minister en het parlement over de situatie rondom Lelystad Airport.

• Cleantech Regio in gesprek met Heerder raad en bedrijven

De Cleantech Regio kwam op maandag 16 september naar de gemeente Heerde om daar in gesprek te gaan met de gemeenteraad.

• Armoede

Volgens de cijfers van het Sociaal Planbureau is het aantal mensen die in armoede leven afgenomen. Toch zijn er nog te veel mensen die in armoede leven. Het kan iedereen overkomen en niets is een zekerheid in het leven.

• Start herinrichting Zwaaikolk Wapenveld

Woensdag 11 september begint de herinrichting van de Zwaaikolk in Wapenveld.

• Vrijwilligersprijs 2019

Ken jij iemand, of een groep mensen, die zich vrijwillig en met hart en ziel inzet voor een vereniging of organisatie die te maken heeft met sport of recreatie?