Trouwen op een andere locatie

De gemeente Heerde krijgt steeds vaker het verzoek van een bruidspaar om op locatie te mogen trouwen, dus op een andere plek dan de officiële trouwlocaties.

Het is mogelijk om op een andere locatie te trouwen, maar dan moet aan bepaalde voorwaarden (pdf, 15,6Kb) zijn voldaan. Lees deze goed voor de aanvraagprocedure.

Kosten trouwlocatie

De officiële trouwlocaties in de gemeente Heerde zijn het raadhuis, kasteel Vosbergen, Vrieze's Erfgoed en Villa Bakhuis. Daarnaast kan een bruidspaar een verzoek indienen om op een andere locatie te mogen trouwen. De eventuele kosten voor het gebruik van een andere  trouwlocatie komen volledig voor rekening van het bruidspaar. De eigenaar of beheerder van de locatie brengt de kosten rechtstreeks in rekening.

Voorwaarden

Aanstaande bruidsparen kunnen een verzoek indienen om een gebouw in de gemeente Heerde als éénmalige trouwlocatie aan te wijzen.

Verzoek aanwijzing éénmalige trouwlocatie (pdf, 27,4Kb)

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voltrekt het huwelijk. Hij of zij is bevoegd het voltrekken van het huwelijk op te schorten dan wel te annuleren, als niet aan alle voorwaarden voor een trouwerij wordt voldaan.

Verantwoordelijkheden en bevoegdheden gemeente

De gemeente Heerde is, behoudens de feitelijke huwelijksvoltrekking, op geen enkele wijze aansprakelijk voor de gang van zaken op de huwelijksdag. De inzet van de gemeente bestaat uitsluitend uit het éénmalig aanwijzen van de trouwlocatie, het beschikbaar stellen van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, een bode en de formele afhandeling van de huwelijksvoltrekking.