Op weg naar het Heerde van de toekomst

Banner met de tekst 'de resultaten'

Organisaties, inwoners en de gemeente Heerde werken samen aan het Heerde van de toekomst. Zo hebben inwoners begin 2020 via een enquête laten weten wat zij voor de komende jaren belangrijke onderwerpen vinden. De resultaten gebruiken we bij het schrijven van onze omgevingsvisie.

Opbrengsten enquête

In het totaal hebben 131 inwoners de enquête ingevuld. Dat kon via de speciale website en ook bij de balie van het gemeentekantoor. Daarnaast hebben ook nog 164 leerlingen van de Noordgouw hun mening gegeven.

De vraag ‘Welke drie woorden gebruik je om de gemeente Heerde te beschrijven aan iemand die de gemeente niet goed kent?’, levert het volgende beeld op:

Klik op de afbeelding om deze te vergroten. De vergrote afbeelding opent als pdf.

Woordwolk inwoners Woordwolk leerlingen
inwoners algemeen leerlingen Noordgouw

 

De vraag om de vijf belangrijkste onderwerpen voor de komende jaren aan te kruisen, laat zien dat Natuur & landschap, Goede woon- en leefomgeving en Veiligheid bij beide groepen in de top 5 staan.

Resultaat 5 vinkjes inwoners Resultaat 5 vinkjes leerlingen
inwoners algemeen leerlingen Noordgouw


Ook basisschoolleerlingen kruisten aan (pdf, 2,7Mb) wat zij belangrijke onderwerpen vinden. En het vrije invulveld ‘Heerde is op de goede weg als het gaat om…’ geeft een goed beeld (pdf, 277Kb) van wat inwoners van de gemeente Heerde waarderen in hun gemeente – mét af en toe een tip over wat beter kan…

Aanvullingen op posters

Veel mensen hebben de moeite genomen om aanvullingen te geven op de vier posters die de sterke kanten van de gemeente Heerde beschrijven. Zodra we de toekomstgesprekken met inwoners achter de rug hebben –die door het COVID 19-virus voorlopig zijn uitgesteld- maken we nieuwe versies van deze vier posters. Niet alle aanvullingen zullen daarin een plek krijgen, omdat de posters dan niet meer overzichtelijk zouden zijn. Toch gebruiken we alle input wel; het geeft ons een prima beeld van wat u denkt dat er verbeterd kan worden in de gemeente Heerde. Bekijk de aanvullingen op

Wilt u de eerste versies van de posters nog eens bekijken? Dat kan onderstaand.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten. De vergrote afbeelding opent als pdf.

Heerde als geheel

Natuurlijkheid

Wonen leven werken

Water natuur voedsel

Heerde als geheel Natuurlijkheid Wonen leven werken Water natuur voedsel