Op weg naar het Heerde van de toekomst

Samen werken aan de omgevingsvisie

Hoe ziet de gemeente Heerde er over pak 'm beet 15 jaar uit? Misschien hebben onze natuurgebieden wel meer verschillende planten. Of staan er zonnepanelen in het landschap. Misschien boeren de boeren wel op een andere manier. Maar hoe dan? En heeft Wapenveld tegen die tijd misschien meer starterswoningen?

Wat we belangrijk vinden voor Heerde en in welke richting we ons als gemeente willen ontwikkelen, beschrijven we in de omgevingsvisie. De omgevingsvisie wordt de kapstok voor alle keuzes die we maken voor onze fysieke leefomgeving voor de lange termijn.

Inwoners, organisaties en de gemeente Heerde werken samen aan het Heerde van de toekomst. Helpt u mee? Dat kan door over onderstaande onderwerpen uw mening te geven. Per onderwerp kost dat niet meer dan 5 minuten.

U kunt zich ook opgeven voor de toekomstgesprekken in maart en april 2020.

Hoe ziet de gemeente eruit?

Om te kunnen werken aan het Heerde van de toekomst, beschrijven we eerst de sterke kanten van de gemeente Heerde. Als je kijkt naar de gemeente Heerde, zijn drie gebieden te onderscheiden: het Veluwedeel, het gebied langs de IJssel en het gebied daartussenin, met daarin Wapenveld en Heerde. Wat de sterke punten van deze drie gebieden zijn, ziet u op de posters hieronder.

Heeft u aanvullingen? Geef deze dan (per deelgebied) door via de knop 'Reageer'.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten. De vergrote afbeelding opent als pdf.

Heerde als geheel

Natuurlijkheid

Wonen leven werken

Water natuur voedsel

Heerde als geheel Natuurlijkheid Wonen leven werken Water natuur voedsel
Reageer Reageer Reageer Reageer


Waar moeten we mee aan de slag?

We hebben veel te doen om de gemeente Heerde steeds mooier en beter te maken. Wat zijn voor u belangrijke onderwerpen de komende jaren?

Vul de enquête in

Wat gebeurt er met uw input?

Alle ideeën, suggesties en tips die we ontvangen, bundelen we. Op die manier zien we welke onderwerpen u belangrijk vindt en welke adviezen u geeft. Die opbrengst gebruiken we in de toekomstgesprekken (met inwoners) en in de bespreking met partnerorganisaties als het waterschap, zorginstellingen en de veiligheidsregio.

We zetten de opbrengst op deze website en mailen u, zodat u een kijkje kunt nemen.