5 mei Vrijheidssoep
Op Bevrijdingsdag eet het college van B&W Vrijheidssoep met bewoners van de verzorgingstehuizen in de gemeente. Rond het middaguur zullen de leden van het college zich verspreiden over de verzorgingstehuizen Viattence (locaties Hofje Wendakker en Korteslag), WZU locatie Rehoboth en De Herbergier om met de inwoners de Vrijheidssoep te eten en te praten over de waarden van bevrijding. De bewoners van Brinkhoven krijgen de soep in de avond; hier kan helaas geen lid van B&W aanwezig zijn, maar die zal de locatie later bezoeken.
De Vrijheidssoep is in 2020 begonnen, omdat toen de vrijheidsmaaltijden niet op de gebruikelijk manier mogelijk waren vanwege corona. In Amsterdam en Rotterdam werd toen het idee van de Vrijheidssoep ontwikkelt. Daarna heeft het Nationaal Comité 4 en 5 dit idee voortgezet. Het recept van de soep, die altijd vegan is, is steeds van een andere bekende chef. De chef van 2025 is Jet van Nieuwkerk. Dit is een goedgevulde minestronesoep met boerenkool en witte bonen. Wilt u zelf ook de bevrijdingssoep serveren? U vindt het recept vinden via de volgende pagina: