Oefeningen van Defensie

Op het Artillerie Schietkamp (ASK) kunnen overdag schietoefeningen worden gehouden. Militaire oefeningen, schietoefeningen die 's avonds plaatsvinden en afsluitingen van de Nieuwe Zuidweg worden onderstaand vermeld.

  • Militaire oefening: 11 tot en met 19 november 2019. De oefening wordt gehouden in het gebied tussen Meppel, Hoogeveen, Goor, Apeldoorn, Ermelo en Zwolle in de provincies Overijssel, Drenthe en Gelderland;
  • Militaire oefening: 18 tot en met 22 november 2019. De oefening wordt gehouden in het gebied tussen de plaatsen Zwolle, Ommen, Haaksbergen, Groenlo, Doesburg, Deventer en Elspeet in de provincies Overijssel en Gelderland.
  • Schietoefeningen op het ASK: op 6 december 2019 (van 08.00 tot 17.00 uur). Het schietterrein wordt uitgebreid met de strook gelegen ten zuidoosten van de Nieuwe Zuidweg (asfaltweg). De Nieuwe Zuidweg is dan niet toegankelijk.

Vragen of klachten

Voor vragen of klachten over de schietoefeningen kunt u bellen met de klachtenlijn: (0525) 65 77 00. Voor klachten over vliegverkeer kunt u bellen met: (0800) 02 26 033.

Schaderegeling

Als er schade door de oefeningen is ontstaan, kunt u dit onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens (zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade) melden bij de sectie Claims van Defensie.