Oefeningen van Defensie

Op het Artillerie Schietkamp (ASK) kunnen overdag schietoefeningen worden gehouden. Schietoefeningen die 's avonds plaatsvinden en afsluitingen van de Nieuwe Zuidweg worden onderstaand vermeld.

  • Op 30 maart 2017 zijn er schietoefeningen op het ASK waarbij het schietterrein wordt uitgebreid met de strook gelegen ten zuidoosten van de Nieuwe Zuidweg (asfaltweg). De Nieuwe Zuidweg is dan niet toegankelijk.
  • Van 13 tot en met 24 maart 2017 oefenen militairen in het gebied tussen Harderwijk, Olst, Arnhem, Veenendaal en Nijkerk.
  • Op 28 maart en 3 april 2017 zijn er 's avonds schietoefeningen op het ASK.
  • Van 18 tot en met 21 april 2017 is er een militaire oefening in het gebied tussen het militaire oefenterrein bij Havelte en het militaire oefenterrein bij ’t Harde, in de provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland.
  • Van 15 tot en met 19 mei 2017 oefenen militairen in het gebied tussen Amersfoort, Arnhem, Enschede, Hardenberg en Kampen, in de provincies Utrecht, Overijssel en Gelderland.

Vragen of klachten

Voor vragen of klachten over de schietoefeningen kunt u bellen met de klachtenlijn: (0525) 65 77 00. Voor klachten over vliegverkeer kunt u bellen met: (0800) 02 26 033.

Schaderegeling

Als er schade door de oefeningen is ontstaan, kunt u dit onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens (zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade) melden bij de sectie Claims van Defensie.