Bewijs van in leven zijn (= attestatie de vita)

Vraagt een instantie om een bewijs dat u in leven bent? Dan kunt u een Bewijs van in leven zijn aanvragen. Dit bewijs kunt u alleen aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Een Bewijs van in leven zijn is een uittreksel uit de Burgerlijke Stand.

Uittreksel online aanvragen U heeft hiervoor DigiD nodig. U kunt betalen via iDEAL of een creditcard (Visa of Mastercard).

Na het online aanvragen wordt uw uittreksel binnen enkele werkdagen verstuurd naar het adres waar u volgens de Basisregistratie personen staat ingeschreven.

• Bewijs van in leven zijn: € 13,40 (prijspeil 2019)

Heeft u het uittreksel nodig voor een (Nederlands) pensioenfonds dan is het uittreksel gratis. Vraag in dat geval het uittreksel persoonlijk aan bij de balie in het gemeentekantoor en neem het schriftelijk verzoek van het pensioenfonds mee.

Aanvragen op het gemeentekantoor

U kunt uw uittreksel ook aanvragen bij de balie in het gemeentekantoor. Dit kan alleen op afspraak.

U kunt uw uittreksel, in de meeste gevallen, direct meenemen.

Meenemen

• Een geldig identiteitsbewijs.
  • Voldoende geld. U moet uw uittreksel betalen bij de aanvraag. U kunt contant of met uw pinpas betalen.